Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 küçük kesim domates
  • 2 küçük kesim biber

Sosu için;

  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup, 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kurulayıp yağda biraz kızartın.
  2. Başka bir tencereye küçük küçük doğradığın soğan ve biberi ekleyin.
  3. Kıymayı ekle rengi dönünce domates, sarımsağı da koyun. Salça ve baharatlarıda ek edip karıştırın.
  4. Kızarmış patlıcanları borcama alın ve ortalarını açıp kıymalı harcı ve biber, domatesi koyun.
  5. Patlıcanların üzerine gelmeyecek halde salça ve sıcak su ile yaptığın sosu dökün.
  6. 180°c fırında yaklaşık 30 dakika denetimli olarak pişirin.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Sütü Arttırıcı Sandviç Kahvaltı
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Tereyağlı Pirinç Pilavı
Köz Biber Çorbası
Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)
Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit
Hdabla | © 2025 |