Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet soğan

İç materyal için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1.5 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet sarımsak

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızı ortaya denk gelecek formda bıçakla kesiyoruz dikkat edelim büsbütün bölmeyelim soğanları. 15 dk kadar soğanları kaynatalım yumuşadıktan sonra bir tabağa alalım.
  2. İç gerecimizi hazırlayalım tüm gerekli gereçleri katıp güzelce yoğuralım.
  3. Soğanlarımızı modüllere ayırıp güzelce zarlarını temizleyelim ve etimizi yerleştirip dolma halini verelim.
  4. Tenceremize dizdikten sonra üzerine 2 bardak su 1 kaşık salça 1 çay kaşığı tuz ile sos yapıp 20 dk kadar ocak’ta pişirelim.
  5. Dolmalarımızı fırına alalım suyu şimdi çekmemiş biçimde fırına koyup suyu çekene kadar 15-20 dk bekleyelim üzeri kızarana dek çıkarmayalım. Yemeğimiz tamam 👌🫠 maydanoz serpiştirip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🫶🤌

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması
Muzlu İrmikli Kek
Hazır Çiğ Köfte Tarifi
Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz)
Lor Peyniri İle Sandwich Ekmeği ( Glutensiz Enfes )
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet