Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet soğan
İç materyal için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1.5 çay bardağı pirinç
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1.5 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet sarımsak
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı ortaya denk gelecek formda bıçakla kesiyoruz dikkat edelim büsbütün bölmeyelim soğanları. 15 dk kadar soğanları kaynatalım yumuşadıktan sonra bir tabağa alalım.
- İç gerecimizi hazırlayalım tüm gerekli gereçleri katıp güzelce yoğuralım.
- Soğanlarımızı modüllere ayırıp güzelce zarlarını temizleyelim ve etimizi yerleştirip dolma halini verelim.
- Tenceremize dizdikten sonra üzerine 2 bardak su 1 kaşık salça 1 çay kaşığı tuz ile sos yapıp 20 dk kadar ocak’ta pişirelim.
- Dolmalarımızı fırına alalım suyu şimdi çekmemiş biçimde fırına koyup suyu çekene kadar 15-20 dk bekleyelim üzeri kızarana dek çıkarmayalım. Yemeğimiz tamam 👌🫠 maydanoz serpiştirip sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 🫶🤌
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

