Porsiyonluk Köstebek Pasta
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (ben 2. su bardağını bir parmak eksik ekledim sizde denetimli ekleyin )
Krema için;
- 2 poşet krem şanti
- 1, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kadar damla çikolata
Kekleri ıslatmak için;
- Süt
Pastanın ortası için;
- 2 adet muz
- 1 adet kivi
Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile yeterlice çırpalım ve donması için buzdolabının alt kısmına kaldıralım.
- Keki için yumurta ve toz şekeri rengi açılıncaya kadar mikserle 5 dakika çırpın.
- Üzerine yarım çay bardağı sütü,sıvı yağı ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırpın.
- Kabartma tozu ve unu da ek edip karıştırın.
- Margarinle yağladığımız dikdörtgen tepsimize kek hamurumuzu dökelim ve evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
- Pişen kekimizi su bardağı ile keselim.
- Kalan kek modüllerini robottan geçirelim.
- Donmuş olan krem şantimizi kek dilimlerimizin üstüne sıkma torbası ile yuvarlak bi biçimde üzerine sıkalım.
- Robottan geçirdiğimiz kek kesimlerini krem şantinin üzerine serpelim.
- Tepsiye koyduğumuz köstebek pastalarını 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyelim afiyet olsun🥰.
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






