Mantı
Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için;
- Yoğurt
- Tereyağı
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün sıvı materyalleri karıştırıp unumuzu ekleyelim.
- Sert bir hamur elde edelim.
- Ardından kıymamızı bir kaba alıp soğanımızı robottan geçirip üzerine dökelim.
- Baharatlarımızı ve tuzumuzu da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Hamurumuzu 4 beze haline getirelim.
- Ben bir mantı aparatında yaptım bir de olağan açıp kestim.
- Mantı aparatında 1 bezeyi açıp aparatın üzerine katıyoruz sonra içlerine kıymayla dolduruyoruz 2 bezeyi de açıp üzerine katıyoruz ve merdane ile üzerinden geçiyoruz rahatlıkla çıkar aslında.
- Diğerinde ince bir halde hamurumu açıyorum ben bıçakla kestim mantı kesme aparatınız varsa onunla da kesebilirsiniz.
- Kare biçimler elde edip içerisinde kıyma katıp iki tarafından büzüştürüp hal veriyorum.
- Sonrasında yaptığım mantıları 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyorum.
- Ben bu halde hem buzluğa atıyorum hem de haşlayıp yiyorum.
- Siz isterseniz hiç fırına atmadan da pişirebilirsiniz.
- Sonrasında bir tencereye kaynamış suyumuzu alıyoruz üzerine mantılarımızı atıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar pişmesi kâfi oluyor esasen.
- Üzerine hazırladığımız yoğurdu ve tereyağımızı ekliyoruz ben yoğurdu sade olarak kullanıyorum dilerseniz sarımsaklı olarak da kullanabilirsiniz.
- Tereyağımızı çok hafif kızartıyoruz onu da üzerine gezdirip dilediğinizce servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun 🌺.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















