Kandil Simidi
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi (yoksa elma da olur)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bulamak için;
- Susam ( tavada karıştırarak rengi koyulaştırılmış)
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller bir karıştırma kabı içinde karıştırıp yoğurulur.
- Kulak göğsü kılılarından bir tık daha sert hamur elde edilir yumuşak olduğunda birleştirmesi güç oluyor o yüzden kıvamına nazaran ekleme yapabilirsiniz.
- Yorulup toparlanan hamur ceviz büyüklüğünde koparılıp tek tek simit biçimi verilir.
- Arkasından evvel yumurta kına bir yüzü bulanır sonrasında kavrulmuş susama batırılıp tepsiye dizilir .
- 180°’de evvelce ısıltılmış fırında denetimli bir formda 20 dakika kadar pişirilir.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






