Tavuk Ciğer Tarifi
Tavuk Ciğer Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk ciğer
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yanına servis için 2 adet patates
- Kızartmak için bir ölçü sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet domates
Tavuk Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk ciğerlerini yıkayıp küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz .
- Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ek edip karıştırıyoruz.
- Ardından kuru soğan ince doğranmış domates ve biberleri ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
- Ardından baharatları ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
- Diğer taraftan patatesleri yıkayıp küp küp doğruyoruz .
- Kızgın yağda kızartıyoruz ,ciğerleri servis tabağına alıyoruz .
- Yanına doğranmış domates ve doğranmış maydanoz karışımı kuru soğanı koyuyoruz ,diğer yanına patatesleri koyup servis yapıyoruz afiyet olsun.
Tavuk Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







