Taze Fasülyeli Pilav
Taze Fasülyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 kase taze fasülye
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Toz biber
- Pul biber
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su (varsa et yahut tavuk suyu)
Taze Fasülyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereyi ocağa alıp sıvı yağı ekleyip küp küp soğanlarını doğrayı kavuruyorsunuz.
- Ardından sarımsakları isterseniz doğrayın, isterseniz rendeleyin ,soğanlarla birlikte kavurun.
- Ardından çok iri olmayacak formda taze fasülyeleri doğrayıp pembeleşen soğanların üstene ekleyin.
- Taze fasülyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğradığınız domatesleride ekleyip. İyicene pişmesini bekleyiniz.
- Baharatlarını ekleyebilirsiniz bu sırada.Toz biber, pul biber, tuz ekledikleten sonra pirinçleri ek ederek biraz karıştırarak harmanlayın.
- Sıcak suyunu yahut tavuk suyunu hangisini eklemek istiyorsanız suyunu da ekleyebilirsiniz.
- Ben tavuk suyu ekledim. Kaynamaya bıraktın.
- Suyu çekmeye başlayınca tereyağını ekleyin kısık ateşte demlemeye bırakın.
- Suyu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Taze Fasülyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








