Taze Fasülyeli Pilav

Taze Fasülyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 kase taze fasülye
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su (varsa et yahut tavuk suyu)

Taze Fasülyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereyi ocağa alıp sıvı yağı ekleyip küp küp soğanlarını doğrayı kavuruyorsunuz.
  2. Ardından sarımsakları isterseniz doğrayın, isterseniz rendeleyin ,soğanlarla birlikte kavurun.
  3. Ardından çok iri olmayacak formda taze fasülyeleri doğrayıp pembeleşen soğanların üstene ekleyin.
  4. Taze fasülyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğradığınız domatesleride ekleyip. İyicene pişmesini bekleyiniz.
  5. Baharatlarını ekleyebilirsiniz bu sırada.Toz biber, pul biber, tuz ekledikleten sonra pirinçleri ek ederek biraz karıştırarak harmanlayın.
  6. Sıcak suyunu yahut tavuk suyunu hangisini eklemek istiyorsanız suyunu da ekleyebilirsiniz.
  7. Ben tavuk suyu ekledim. Kaynamaya bıraktın.
  8. Suyu çekmeye başlayınca tereyağını ekleyin kısık ateşte demlemeye bırakın.
  9. Suyu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Taze Fasülyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşure Tarifi (Deneyen Herkes Tarifini İstedi) (Videolu)
Damla Çikolatalı Kurabiye
Beyti Kebabı
Muhteşem Kakaolu Kek Tarifi
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmeği
Antep Usulü Kuru Dolma
Hdabla | © 2025 |