Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 soğan rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Yufkalara sürülen sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Üzerindeki domates sos için;

  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su

Üzerine;

  • Kızgın tereyağı

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak köftesi için materyalleri kaba alıp uygunca yoğuralım.
  2. Dilerseniz evvelden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
  3. 1 yufka alıp üzerine salçalı sostan fırça ile sürelim 2 kenarını karşılıklı katlayalım.
  4. Köfteyi her bir yufka için 3 kesime ayıralım kenar kısmını uzun şerit halinde yerleştirelim daha sonra sıkı bir biçimde rulo yapıp 2 parmak genişliğinde keselim.
  5. Yağlanmış fırın kabına yerleştirelim. Başka yufkaları da bu halde yapıp üzerlerine sıvı yağ sürelim.
  6. Arzuya nazaran fırın kabına domates ve biber ekleyip 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  7. Tabağa alıp üzerine pişirdiğimiz domates sosu ve tereyağı gezdirip servis edelim. Afiyet olsun.

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Big Mac Roll
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Paskalya Çöreği
İftar Masasının Menüsü
Bebek Pudingi
Pofuduk Poğaça
Hdabla | © 2025 |

Hostes