Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 soğan rendesi
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Yufkalara sürülen sos için;
- 2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzerindeki domates sos için;
- 2 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Yarım su bardağı su
Üzerine;
- Kızgın tereyağı
Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köftesi için materyalleri kaba alıp uygunca yoğuralım.
- Dilerseniz evvelden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
- 1 yufka alıp üzerine salçalı sostan fırça ile sürelim 2 kenarını karşılıklı katlayalım.
- Köfteyi her bir yufka için 3 kesime ayıralım kenar kısmını uzun şerit halinde yerleştirelim daha sonra sıkı bir biçimde rulo yapıp 2 parmak genişliğinde keselim.
- Yağlanmış fırın kabına yerleştirelim. Başka yufkaları da bu halde yapıp üzerlerine sıvı yağ sürelim.
- Arzuya nazaran fırın kabına domates ve biber ekleyip 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Tabağa alıp üzerine pişirdiğimiz domates sosu ve tereyağı gezdirip servis edelim. Afiyet olsun.
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








