Şeftali Reçeli

Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 4 buçuk bardak şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • Köpükleri engellemek için bir çay kaşığı tereyağı

Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalilerin kabuğunu soyup doğrayalım.
  2. Tenceremize alıp şekeri ekleyelim.
  3. Bu halde ben akşamdan şekerleyip sabah kaynatıyorum.
  4. Şekeri damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
  5. Pişerken denetim edin kâfi değilse ekleyebilirsiniz.
  6. Şeftalili sürelim şerbeti kaynatalım.
  7. Limonu sıkalım suyu ekleyelim.
  8. İyice kaynadıktan sonra setfaliyi ekleyelim.
  9. Bu biçimde de kaynatalım.
  10. Köpükler oluşunca tereyağını ekleyelim.
  11. 20 dkka kadar kaynatalım. Kavanozlayalım. Afiyet olsun.

Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeynep’in Keki
Fırında Mücver
Aile Boyu Anne Keki (Videolu)
Tarhana Yapımı
İmam Bayıldı (Orijinal Tarif)
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |