Yumuşacık Mermer Kek
Yumuşacık Mermer Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 180 gram tereyağı
- 180 gram labne peynir
- 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Kakaolu kısmı için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4-5 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) krema
- 140 gram bitter ve sütlü çikolata
Yumuşacık Mermer Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurta, tereyağı ve labneyi ekleyip birkaç dakika çırpalım.
- Kakaolu karışım için; başka bir kapta süt ile kakaoyu karıştıralım, kek karışımının yarısından azını bu kaba alalım ve karıştıralım.
- Tereyağı ile yağladığımız baton kek kalıbına birer tatlı kaşığı her iki karışımdan bir beyaz, bir kakaolu karışım olmak üzere sıralı olarak dökelim.
- Kek harcının tamamını bu halde döktükten sonra bir çöp şiş yardımı ile dairesel hareketlerle biçim verelim.
- 175 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. K
- ürdan testi yapabilirsiniz, kürdan büsbütün kuru çıkmalı.
- Keki fırından alalım, ılımasını bekledikten sonra bir telin üzerine aksi çevirelim.
- Ganajı için; kaynama noktasına gelen kremanın altını kapatıp çikolataları eriterek hazırlayalım.
- Soğuduktan sonra kekin üzerine döküp bir spatula yardımı ile üzerine ve kenarlarına dağıtalım.
- Dilerseniz benim üzere üzerine bir süzgeç yardımı ile kakao serpebilirsiniz.
- Çikolata sosu için; birden fazla sütlü olacak halde bitter-sütlü karışık kullandım.
Yumuşacık Mermer Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













