Güveçte Vişneli Turta
Güveçte Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 3 buçuk 4 su bardağı ortası un (kontrollü ekleyiniz)
Sosu için;
- 3 su bardağı vişne
- 1 su bardağı şeker
- 3 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağıi su
- 1 çay kaşığı tereyağı
Üstü için;
- Pudra şekeri
Güveçte Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosunu hazırlayınız. Pişirme kabın içine çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz vişneleri ve şekeri koyup orta ateşte pişiriniz.
- Sonra üstüne nişastayla suyu karıştırıp ek ediniz ve göz göz oluncaya kadar pişiriniz tereyağını ekleyip kenara alınız.
- Sonra hamuru için olan materyalleri tereyağını, sıvı yağını ,yumurtayı, pudra şekerini ,vanilyayı koyunuz.
- En son ununu ,3 su bardağından sonra denetimi ekleyiniz ,kabartma tozunu ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz .
- Güveç kaplarını güzelce yağlayınız üzerine her tarafına gelecek formda un serpiniz.
- Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller koparıp güveç kaplarına yerleştiriniz.
- Kenarlarınana parmak uçlarınızla hafif hafif bastırarak yerleştiriniz .
- Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra tabanını çatalla delikler yapınız.
- Üzerine sostan 2 şer yemek kaşığı alarak güveçlere paylaştırınız.
- Artan hamuru sosların üzerine rendeleyiniz.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz, soğuduktan sonra kaplardan çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapınız.
Not :daha detaylı ve vedeolu tarifler için ınstagram hesabına : ayseparlayici_2020 youtube kanalım @aysesanli7637.
Güveçte Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















