Güveçte Vişneli Turta

Güveçte Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 buçuk 4 su bardağı ortası un (kontrollü ekleyiniz)

Sosu için;

  • 3 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağıi su
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Üstü için;

  • Pudra şekeri

Güveçte Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sosunu hazırlayınız. Pişirme kabın içine çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz vişneleri ve şekeri koyup orta ateşte pişiriniz.
  2. Sonra üstüne nişastayla suyu karıştırıp ek ediniz ve göz göz oluncaya kadar pişiriniz tereyağını ekleyip kenara alınız.
  3. Sonra hamuru için olan materyalleri tereyağını, sıvı yağını ,yumurtayı, pudra şekerini ,vanilyayı koyunuz.
  4. En son ununu ,3 su bardağından sonra denetimi ekleyiniz ,kabartma tozunu ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz .
  5. Güveç kaplarını güzelce yağlayınız üzerine her tarafına gelecek formda un serpiniz.
  6. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller koparıp güveç kaplarına yerleştiriniz.
  7. Kenarlarınana parmak uçlarınızla hafif hafif bastırarak yerleştiriniz .
  8. Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra tabanını çatalla delikler yapınız.
  9. Üzerine sostan 2 şer yemek kaşığı alarak güveçlere paylaştırınız.
  10. Artan hamuru sosların üzerine rendeleyiniz.
  11. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz, soğuduktan sonra kaplardan çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapınız.

Not :daha detaylı ve vedeolu tarifler için ınstagram hesabına : ayseparlayici_2020 youtube kanalım @aysesanli7637.

Güveçte Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Bulgur Pilavı
Soğan Çorbası
Yalancı Köfte
Donut
Glutensiz Peynirli Krep Dürüm
Kakaolu, Sade, Muzlu Kek
Hdabla | © 2025 |