Tavuk Kıymalı Kol Böreği
Tavuk Kıymalı Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yufka
İçi için;
- 1 kg tavuk kıyması
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Çörekotu
- Susam
Tavuk Kıymalı Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Böreğin içi için; kuru soğanı yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Üzerine tavuk kıyması mı baharatları ve tuzu da ekleyerek pişiriyoruz.
- Yufkaları tek tek olacak biçimde açıp içine sıvı yağ sürüyoruz.
- 2 yemek kaşığı iç gerecini bir ucuna koyup kıvırıyoruz.
- Rulo biçimini veriyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Yufkalar bitene kadar bu süreci yapıyoruz.
- Üzerine 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve 2 yumurta sarısını sürüyoruz.
- Onun üstüne çörekotu ve susamı serpiyoruz.
- 200 derece fırında 35 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Böreğimiz servise hazır afiyet olsun 🤗😋.
Tavuk Kıymalı Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














