Kekikli Domates Sos

Kekikli Domates Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 3.5 kilo Bursa domatesi
  • 1.5 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı

Kekikli Domates Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayıp doğrayalım.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine serelim.
  3. Şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp domateslerin üzerine serpelim.
  4. Sarımsakları soyup doğrayalım.
  5. Önceden ısıttığımız 200° fırın da domatesler suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkardığınız domatesleri soğutmadan kavanozlara koyup,sarımsak, kekik ve yağı sıra ile koyup (kavanoz dolana kadar) ağzını sıkı bir formda kapatalım.
  7. Kavanozları karşıt çevirip soğuyana kadar bekleyin.
  8. Ağzını açtıktan sonra 1 hafta içinde tüketelim.

Kekikli Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Şerbeti
Kremalı Tavuklu Makarna
Hindistan Cevizi Topları
Puf Pankek
Pamuk Poğaça
Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği)
Hdabla | © 2025 |