Kekikli Domates Sos
Kekikli Domates Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 3.5 kilo Bursa domatesi
- 1.5 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı zeytinyağı
Kekikli Domates Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yıkayıp doğrayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine serelim.
- Şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp domateslerin üzerine serpelim.
- Sarımsakları soyup doğrayalım.
- Önceden ısıttığımız 200° fırın da domatesler suyunu salıp geri çekene kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığınız domatesleri soğutmadan kavanozlara koyup,sarımsak, kekik ve yağı sıra ile koyup (kavanoz dolana kadar) ağzını sıkı bir formda kapatalım.
- Kavanozları karşıt çevirip soğuyana kadar bekleyin.
- Ağzını açtıktan sonra 1 hafta içinde tüketelim.
Kekikli Domates Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















