Antiller Usulü Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais)

Antiller Adabı Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais) Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 ml ağırlaştırılmış şekerli süt
  • 400 ml süt
  • 3 adet yumurta
  • 100 gram rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin yahut birkaç damla vanilya özütü

Karamel için;

  • 150 gram toz şeker

Antiller Yolu Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye şekeri koyup orta ateşte eritin.
  2. Altın rengi karamel elde edince dikkatlice kek kalıbının tabanına dökün.
  3. Sertleşmesi için bekletin.
  4. Flan karışımı büyük bir kapta yumurtaları çırpın.
  5. İçine şekerli sütü, hindistan cevizi sütünü, vanilyayı ve rendelenmiş hindistan cevizini ekleyin.
  6. Homojen bir karışım elde edin.
  7. Pişirme karışımı karamelin üzerine dökün.
  8. Kalıbı benmari yordamı (su dolu büyük bir tepsinin içine oturtarak) evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Bıçağı batırdığınızda pak çıkmalı.
  9. Dinlendirme fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın, akabinde en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  10. Servis servis etmeden evvel kalıbı aksi çevirerek flanı çıkarın.
  11. Üzerinde karamel sosu akacak, hindistan cevizli dokusu hafif nemli olacaktır.

Antiller Tarzı Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Mayasız Pratik Gözleme
Patatesli Börek
Tahinli Kurabiye
Pırasalı Havuçlu Gülen Yüzlü Kaşık Dökmesi (Çok Besleyici Harika Lezzet)
Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba
Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Hdabla | © 2025 |