Şeftalili Turta
Şeftalili Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak kesik şeker
- 3 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı süt
- 10-11 kaşık tepeleme un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Şeftali
Şeftalili Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağ ve şekeri bir kaba koyun ve yoğurun elinizle karıştırın.
- Sonra yumurtaları teker teker mikserle çırpın, vanilya ve sütü karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu katın karıştırın.
- Yağlanmış kare yahut dikdörtgen borcamı yağlayın, üzerine dökün, şeftalinin kabuğunu soyun ve dilimleri üzerine serpin yahut dizin.
- Bu kayısı üzümde olabilir anjelika eriğide olabilir .
- 180 derecede pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin afiyet olsun.
Şeftalili Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















