Bacaklı Çorba

Bacaklı Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük kase erişte
- 1 küçük kase haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Bacaklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağları küçük yemeklik doğranılmış soğanı koyalım 2 dk kavuralım sonra salçaları ek edelim karıştıralım suyunu dökelim tuz baharatı serpelim karıştıralım kaynamaya bırakalım.
- Diğer tarafta tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyalım kısık ateşte erişteleri biraz kavuralım.
- Kaynayan çorbanın suyuna altını tencerenin kapatalım, erişteleri dökelim ocağı açalım karıştıralım mercimeği de ekleyip karıştıralım kısık ateşte bu biçimde 20 -25 dk pişirelim.
- Diğer tarafta tavaya tereyağ sıvı yağ koyalım kızdıralım altını kapatalım naneyi koyup karıştıralım.
- Servis tabağına çorbayı alalım üzerine naneli yağdan bir tatlı kaşığı gezdirelim afiyet olsun.
Not:ben bu biçimde yapıyorum değişik biçimde yapanları var.
Bacaklı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

