Çikolata Soslu Islak Kek

Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 büyük bardak şeker 250ml
  • 1 su bardağı su ( 200 ml)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ (200ml)
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un (2.5 bardak civarında)

Üzerinin sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı süt
  • 100 gram bitter yahut sütlü çikolata

Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Sıvıyağ ve su eklenir.
  3. Kakao,un ,kabartma tozu eklenir çırpılır ,yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcı dökülür .
  4. 180 derece fanlı ayarda denetimli olarak pişirilir. Pişen kek ılımaya bırakılır.
  5. Sosu için tavaya çikolata hariç öteki materyaller eklenir şeker eridikten sonra altı kapatılır çikolata eklenir ve karıştırıp çikolatanın erimesi sağlanır.
  6. Sosu soğuk kek ılıkken sosu dökülür. Üzeri süslenir.

Kesinlikle denemelisiniz.

Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kebap
Ferah Ve Ekşi Noodle Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı
Dereotlu Poğaça
Dereotlu Kapya Biberli Poğaça
Yazlık Sebze Dürümü
Hdabla | © 2025 |