Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta uzunluk kırmızı biber
  • 1 su bardağı domates sosu yahut 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (karışık salça kullandım)
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavuralım.
  2. Ardından küçük küçük doğramış olduğumuz sivri biber ,kırmızı biberi ek ederek sebzelerin diriliği gidene kadar kavuralım.
  3. Tereyağını ek edip birkaç dakika kavuralım.
  4. Küp küp doğradığımız domates(rendede olabilir)yada domates sosunu ,salçamızı, tuz ,karabiber,kimyon ve kırmızı toz biber ekleyerek yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak pişirelim.
  5. Sonra bulguru ekleyelim tekrar karıştıralım.
  6. 3 su bardağı sıcak su ekleyelim karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Üzeri göz göz olana kadar orta yüksek ateşte sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana dek pişirelim.
  8. Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım kapağın altına havlu kağıt koyup 15-20 dakika kadar dinlendirelim.
  9. Pilavımızı nazikçe karıştırarak servis edebiliriz.

Afiyet olsun 🥰.

Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ginger Shot & Çayı
Vişneli Yoğurt
Otlu Diyet Yulaf Poğaça
Antepfıstıklı Kek (Bulut Gibi Yumuşak-Frosting Eşliğinde)
Domates Çorbası
Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |