Tahinli İrmik Helvası

Tahinli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 paket vanilin

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Tahinli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tavada kızdırmadan eritin.
  2. İrmik,un ve sıvı yağı orta ateşte kavurun.
  3. Yarım saat sürecek olan bu evrede karışımın köpük köpük olması gerekiyor.
  4. Bu sırada öteki bir kapta şerbeti için su ve sütü karıştırın.
  5. Helvanın altını kapatın ve 2 vanilyayı ekleyip karıştırın.
  6. Üzerine şerbeti yavaş yavaş karıştırarak dökün. Ve 10 dk kadar dinlendirin.
  7. 10 dk sonra tahini de döküp,karıştırın. Dinlenmeye bırakın.
  8. Arzunuza nazaran sıcak yahut ılık tüketin. Afiyet olsun.

Tahinli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şifa Deposu Mercimek Çorbası
Mayalama Yöntemi Tereyağ
Bisküvili Kabak Tatlısı
Balkabağı Çorbası
Beşamel Soslu Kıymalı Makarna
Fındıklı Sıcak Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |