Tahinli İrmik Helvası
Tahinli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 2 paket vanilin
Şerbeti için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Tahinli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tavada kızdırmadan eritin.
- İrmik,un ve sıvı yağı orta ateşte kavurun.
- Yarım saat sürecek olan bu evrede karışımın köpük köpük olması gerekiyor.
- Bu sırada öteki bir kapta şerbeti için su ve sütü karıştırın.
- Helvanın altını kapatın ve 2 vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Üzerine şerbeti yavaş yavaş karıştırarak dökün. Ve 10 dk kadar dinlendirin.
- 10 dk sonra tahini de döküp,karıştırın. Dinlenmeye bırakın.
- Arzunuza nazaran sıcak yahut ılık tüketin. Afiyet olsun.
Tahinli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










