Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız)

Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yoğurt, tuz ve karbonatı alıp güzelce karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
  3. Hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  4. Dinlenen hamuru un serptiğimiz tezgahta merdane ile açalım.
  5. Hamurun kalınlığı 2 cm olabilir.
  6. Hamuru küçük kareler olacak biçimde keselim.
  7. Küçük bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtalım.
  8. Isınan yağa hamurları atalım. Her seferde 5 6 tane kızartalım.
  9. Çevirerek kızartalım.
  10. Havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına kızaran pişileri alalım.

Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nar Suyu Nasıl Yapılır? (Videolu)
Cinnamon Roll
Ekmek Kızartması ( Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirin )
Pastane Lezzetinde Tahinli Çörek (Videolu)
Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı
Haşhaşlı Çörek
Hdabla | © 2025 |