Tavuklu Lazanya

Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 250gr tavuk kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 200 gr mantar
  • 7 adet lazanya yaprağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymamızı ocağa alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Yağımızı ekleyip mantar ve biberlerinizi de ekliyoruz.
  3. Hafif rengi dönen sebzelerimizin üzerine tuz, salça ve baharatlarımızı da ekleyip yaklaşık 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  4. Beşamel sos için tereyağımızı eritip üzerine unu ve sütümüzü ekleyelim kaynayana kadar çırpalım ki toplaklanmasın.
  5. İstek üzerine beşamel sosa karabiber de ekleyebilirsiniz hanımlar ben tercih etmiyorum genelde o yüzden katmadım.
  6. Sırası ile beşamel lazanya beşamel ve iç harcı olarak diziyoruz.
  7. En üst katına lazanya ve beşameli döküp 150 derece evvelden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  8. Üzerini kızaran ve pişen lazanyamızın üzerine de rendelediğimiz kaşar peynirini döküp tekrar fırına veriyoruz.
  9. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Pişen lazanyamızı dilediğiniz halde servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun🌺.

Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Köfte (Videolu)
Ayva Reçeli
Meyhane Pilavı
Reçelli Kurabiye
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Mayasız Karabuğday Ekmeği (Fonksiyonel Beslenme)
Hdabla | © 2025 |