Tavuklu Lazanya
Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 250gr tavuk kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 200 gr mantar
- 7 adet lazanya yaprağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymamızı ocağa alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Yağımızı ekleyip mantar ve biberlerinizi de ekliyoruz.
- Hafif rengi dönen sebzelerimizin üzerine tuz, salça ve baharatlarımızı da ekleyip yaklaşık 5 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
- Beşamel sos için tereyağımızı eritip üzerine unu ve sütümüzü ekleyelim kaynayana kadar çırpalım ki toplaklanmasın.
- İstek üzerine beşamel sosa karabiber de ekleyebilirsiniz hanımlar ben tercih etmiyorum genelde o yüzden katmadım.
- Sırası ile beşamel lazanya beşamel ve iç harcı olarak diziyoruz.
- En üst katına lazanya ve beşameli döküp 150 derece evvelden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Üzerini kızaran ve pişen lazanyamızın üzerine de rendelediğimiz kaşar peynirini döküp tekrar fırına veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen lazanyamızı dilediğiniz halde servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun🌺.
Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














