Yumurtalı Patlıcan Biber Kızartması

Yumurtalı Patlıcan Biber Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 5-6 adet cherri domates
  • 2 adet küçük uzunluk patlıcan (alacalı soyulmuş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta

Yumurtalı Patlıcan Biber Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin.
  2. Beklettiğimiz patlıcanları süzüp kurulayalım.
  3. Patlıcanları kızartalım. Patlıcanları ister fırında ister yağda kızartabilirsiniz.
  4. Biberleri iri halinde doğrayıp sıvı yağ ile kızartalım.
  5. Üzerine tuz ve ortadan ikiye bölünmüş domatesleri ekleyip kapalı halde bir kaç dakika kavuralım.
  6. Ardından kızarttığımız patlıcanları ekleyip tekrar kapalı formda 2-3 dakika pişirelim.
  7. Son olarak üzerine yumurtayı ekleyip tekrar kapağını kapatarak kısık ateşte yumurtayı dilediğiniz kıvamda pişirelim.
  8. Sonra olarak üzerine biraz tuz serpiştirp afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yumurtalı Patlıcan Biber Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Havuç Çorbası
Jalapeno Biberli Pizza Tarifi
Meyveli Yaş Pasta
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
2 Portakal 1 Limonla 3 Lt Limonata
Hdabla | © 2025 |