Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 200 ml ılık süt
  • 200 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 500 gram dana yahut kuzu kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kutu (yaklaşık 400 g) domates püresi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, su, şeker ve tuzu büyük bir kaba alın.
  2. Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
  3. Hamurun ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alması için hamur yoğurma makinesi kullanarak yoğurma sürecini kolaylıkla yapabilirsiniz.
  4. Hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  5. Soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri, maydanozu küçük modüller halinde doğrayın.
  6. Domates püresi, salçalar, baharatlar ve yağı blender yahut mutfak robotu ile püre haline getirin.
  7. Karışımı kıymanın üzerine ekleyerek düzgünce harmanlayın.
  8. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
  9. Her bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.
  10. Açtığınız hamurun üzerine iç harcı eşit bir biçimde yayın.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 250°’de alt üst ayarda 7–10 dakika çıtır olana kadar pişirin.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Manisa’nın Top Topu Çorbası
Tavuk Dünyasi Menü (Körili)
Yeşil Kabaklı Kuskuslu Pirinç Pilavı
Damla Çikolatalı Kurabiye
Mayalı Anne Poğaçası
Domatesli Havuçlu Yıldız Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |