Lahmacun
Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 kg un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 200 ml ılık süt
- 200 ml ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 500 gram dana yahut kuzu kıyma
- 2 adet soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 kutu (yaklaşık 400 g) domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, su, şeker ve tuzu büyük bir kaba alın.
- Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.
- Hamurun ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alması için hamur yoğurma makinesi kullanarak yoğurma sürecini kolaylıkla yapabilirsiniz.
- Hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri, maydanozu küçük modüller halinde doğrayın.
- Domates püresi, salçalar, baharatlar ve yağı blender yahut mutfak robotu ile püre haline getirin.
- Karışımı kıymanın üzerine ekleyerek düzgünce harmanlayın.
- Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Her bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamurun üzerine iç harcı eşit bir biçimde yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 250°’de alt üst ayarda 7–10 dakika çıtır olana kadar pişirin.
Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















