Tavuk Göğüslü Karnıyarık
Tavuk Göğüslü Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için ;
- 1 adet orta uzunluk tavuk göğsü
- Yaklaşık 16 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2-3 adet biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharatı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı salça
- Yaklaşık 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber yahut pul biber
Tavuk Göğüslü Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı bir formda soyalım ve tuzlu suda iç harcını hazırlayana kadar bekletelim.
- İç harcını hazırlamak için tavuk göğsünü kıyma haline getirelim.
- Biber ve soğanları da doğrayıp tavada sıvı yağı ile pişirmeye bırakalım.
- Kavrulan biber ve soğanların içine doğranmış domatesleri de ekleyip pişirelim.
- Daha sonra tavuk göğsü ve bütün baharatları da ekleyin pişirelim.
- Yaklaşık 20 dk pişirmeye bırakalım iç harcını.
- İç harcı hazır olana kadar patlıcanları orta kesip yağda kızartalım.
- Kızaran patlıcanları da peçetenin üstüne bırakın yağı çeksin diye.
- Patlıcanları tepsiye koyup iç harcını güzelce koyalım.
- En sonda da salçalı sosu ekleyip 180°olan fırına koyabilirsiniz. Karnıyarık yemeğimiz hazırdır afiyetle:).
Tavuk Göğüslü Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







