Büyük Tepside Limonlu Revani

Büyük Tepside Limonlu Revani Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 6 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • Üzerinde yazan tarife nazaran süt

Süslemek için ;

  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı

Büyük Tepside Limonlu Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için tencereye su ve şekeri alıp güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon ek edelim. Denetim ederek kaynasın, hazır olduğunda serin bir yere alalım .Not; şerbet ılık tepsi soğuk olacak .
  4. Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım, un hariç öbür gereçleri ek edelim.
  5. Güzelce karıştırdıktan sonra unu ek edelim. Güzlece karıştıralım.
  6. Yağlanmış tepsiye döküp 250 derecede denetimli pişirelim. Serin bir yere alalım.
  7. Daha sonra krem şanti için süt ve şantiyi bir kaba alıp çırpalım ve dolaba kaldıralım .
  8. Bu ortada tepsi soğuk şerbet ılık formda şerbeti dökelim ve yaklaşık 1 saat bekletelim,şerbet tam kendini çeksin.
  9. Daha sonra hazırladığımız kremşantiyi sürüp dilimleyelim, süslemesini yapıp servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Büyük Tepside Limonlu Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ketojonik Diyet Kahvaltım
Bisküvili Muhallebi
Hindi Şiş
Pofuduk Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi ( Lezzetli Ve Pratik)
Bisküvili Latte Pasta
Mis Gibi Anne Köftesi
Hdabla | © 2024 |