İnce Erişte Çorbası
İnce Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı küçük uzunluk yeşil mercimek
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 avuç maydanoz
- Tuz
- 1 dolu avuç kadar ince erişte
İnce Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı mercimeği 5 çay bardağı soğuk suyla bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Yumuşamadını beklerken bir kasede rendelediğiniz domatesi biber salçasıyla karıştırıp sos haline getirin.
- Yumuşamış mercimeğe kıymayı, domatesi ve tuzu, tereyağı ekleyin.
- Tencerede az su olduğunu göreceksiniz.
- Tencerenin içindeki yemeğin 5 katı kadar suyu kaynatın ve içine ekleyin.
- 10 dakika kadar kaynayacak gereçler birbirine alışsın, bilhassa domates pişsin istiyoruz bu sırada.
- Maydonozu ortalarda bir yerde ekleyin.
- Erişteyi ekleyin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Erişte ince olduğu için çabucak hamur olabilir. Daha fazla kaynatmayın.
- Altını kapatın. Çorba hazır. 😋.
İnce Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









