Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 8 tane ince uzun patlıcan
- 350 gram kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 kısım maydanoz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 turam kırmızı biber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam kekik
Patlıcanları kızartmak için;
- Sıvı yağ
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların kabuğunu şerit halinde soyuyoruz.
- Tuzlu suya atıp 10 dakika bekletip sıvı yağda kızartıyoruz.
- Güzelce kurulayalım patlıcanları tabi ki kızartmadan yoksa sıcak yağda sıçrar.
- Bir tepsiye dizelim. Kaşık yardımıyla karınlarını yaralım.
- Kıymayı bir tencerede güzelce kavuralım. Tane tane olana kadar.
- Küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsakları da içine atıp kavuralım.
- Sonra salça atıp bir iki dakika devam edelim, baharatların hepsini ekleyip 1 dakika daha kavuralım.
- Ocaktan çekelim, ince doğradığımız maydanozu içine atıp karıştıralım.
- Patlıcanları kıymalı harçla dolduralım.
- Tepsiye biraz tuzlu su yahut dileğe nazaran salçalı su dökelim.
- Üstünü yağlı kağıt ile kapatalım, sonra alüminyum folyayla sıhhat açısından.
- Fırında yarım 180 derecede sonra üstünü açıp hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun!.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









