Dondurucu İçin Kızartmalık İçli Köfte
Dondurucu İçin Kızartmalık İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı sefer kitel bulgur
- 1 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Çeyrek ekmek (ıslatılmış)
- 1 er çay kaşığı karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
İç harcı için;
- Yarım kg kıyma
- 1 adet soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane doğranmış domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 er çay kaşığı karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Maydanoz
- Sıvı yağ
- Tereyağ
Şekil vermek için su ve içine;
- 1 kaşık sıvı yağ
Dondurucu İçin Kızartmalık İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcımızı hazırlayalım.Soğanı biberi ince ince doğrayıp yağları koyup biraz öldürelim.
- Daha sonra domatesi katıp biraz pişince salçayı koyalım.
- Kıymalarıda koyup kavuralım.
- Baharatları ek edip yarım bardak su koyup pişmeye bırakalım, piştikten sonra ince ince doğranmış maydanozları koyalım dinlenmeye bırakalım
- Dış kısmı için;Kiteli irmiği ve köftelik bulguru 2 su bardağı suyla ıslatıp ağzını kapatıp yarım saat dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra yoğuralım yoğurdukça biçim alacak.
- Daha sonra sırayla yumurta ,salça, ekmek içini ekleyerek yoğuralım .
- En sonda unu koyup en az 20 dk yoğuralım.
- Kıvam aldıktan sonra elimizi yağlı suya batırarak hal verelim. Tepside döndürdükten sonra poşetlere dolduralım.
- Kızartacağımız vakit bir kaç saat evvelden çıkarıp dönü çözülünce kızartalım.
Dondurucu İçin Kızartmalık İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












