Mısırlı Yoğurt Çorbası
Mısırlı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Konserve mısır
- Su
Sos için ;
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
Mısırlı Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çorbayı yapacağımız tencereye bir yemek kaşığı pirinçimizi ve üzerine 1 su bardağı su koyup ocağımızı açıyoruz.
- Su kaynamaya yakınken 2 yemek kaşığı mısır ekliyoruz, ben bol mısır sevdiğim için 3 yemek kaşığı koydum.
- Biraz karıştıralım sonra pirinçlerimiz haşlamaya bırakalım.
- Derin bir kaseye yoğurtumuzu koyalım ben mesken yoğurdu kullandım.
- Biraz suluydu siz hazır yoğurtlardan kullanacaksanız ölçüsü biraz azaltabilirsiniz.
- Üzerine yumurta ve unu ekleyip çırpıyoruz.
- Yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştıralım (çok ağır bir kıvam olursa su yun ölçüsünü artırabilirsiniz).
- Hazırladığımız karışımı haşlanmış pirinçlerimizin üzerine boşaltıyoruz.
- Kasede kalan yoğurt karılımına biraz su ekleyip kaseyi çalkalayıp çorbanızın içine boşayabilirsiniz.
- Ancak yoğurtunuzun kıvamlı olmasını istiyorsanız su eklerken dikkatli olmalısınız.
- Çorbamızı karıştıralım ve farklı bir tavada sosumuzu hazırlayalım.
- Hazırladığımız sosumuzu çorbamıza boşaltalım. Servise hazır.
Mısırlı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















