Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu

Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 tane jalapeno biber ( yarım litrelik kavanoz için)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu ( isteğe nazaran limon suyu)
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • Kaynar su

İç dolgusu için;

  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 modül süzme peynir
  • 1 modül beyaz peynir ( yahut istediğiniz peynir)

Üzerine;

  • Zeytin yağı

Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerin baş kısmını kesin ve içindeki tohumları büsbütün boşaltın ,bu süreci kesinlikle eldiven ile yapın çok acı oluyor bu biberler.
  2. Güzelce yıkayın ve suyunu büsbütün süzdürün.
  3. Yapacağınız kavanoza biberleri dizin, sarımsak, şeker ,tuz ,imontuzu ve sirkeyi üzerine ekleyin.
  4. Kaynar suyu kavanoz dolana kadar ekleyip ağzını sıkıca kapatıp 1 hafta turşumuzun olması için bekletin.
  5. Turşular olunca biberleri kavanozdan çıkarın.
  6. Bir kapta peynirleri ezin pürüzsüz bir kıvam alsın ve sıkma torbasına alın.
  7. Suyundan büsbütün arınan biberlerin içini doldurun ve pak bir saklama kabına alın üzerini geçecek kadar zeytinyağ ile doldurun ve yemeğe hazır, nefis bir dolgulu biber turşusu afiyet şifa olsun 💐🤗.

Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Susamlı Pastane Poğaçası
Peynir Kremalı Havuçlu Kek
Kabak Çorbası
Çin Usulü Sebzeli Tavuk
Top Kek
Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına)
Hdabla | © 2025 |