Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu
Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 10 tane jalapeno biber ( yarım litrelik kavanoz için)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı limon tuzu ( isteğe nazaran limon suyu)
- 1 kahve fincanı sirke
- 2 diş sarımsak
- Kaynar su
İç dolgusu için;
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 modül süzme peynir
- 1 modül beyaz peynir ( yahut istediğiniz peynir)
Üzerine;
- Zeytin yağı
Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberlerin baş kısmını kesin ve içindeki tohumları büsbütün boşaltın ,bu süreci kesinlikle eldiven ile yapın çok acı oluyor bu biberler.
- Güzelce yıkayın ve suyunu büsbütün süzdürün.
- Yapacağınız kavanoza biberleri dizin, sarımsak, şeker ,tuz ,imontuzu ve sirkeyi üzerine ekleyin.
- Kaynar suyu kavanoz dolana kadar ekleyip ağzını sıkıca kapatıp 1 hafta turşumuzun olması için bekletin.
- Turşular olunca biberleri kavanozdan çıkarın.
- Bir kapta peynirleri ezin pürüzsüz bir kıvam alsın ve sıkma torbasına alın.
- Suyundan büsbütün arınan biberlerin içini doldurun ve pak bir saklama kabına alın üzerini geçecek kadar zeytinyağ ile doldurun ve yemeğe hazır, nefis bir dolgulu biber turşusu afiyet şifa olsun 💐🤗.
Peynir Dolgulu Jalapeno Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















