Etsiz Nohut

Etsiz Nohut Tanımı İçin Malzemeler

  • Önceden haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Etsiz Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızı küçük ve küp biçiminde doğruyoruz.
  2. Tencereminizin içine sıvı yağ ve soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
  3. Üzerine salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Üzerine nohutumuzu ekliyoruz ve tuzumuzu da ek ederek üzerini geçecek düzeye kadar sıcak su koyuyoruz.
  5. İsterseniz baharat konusunda acı biber karabiber damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz.
  6. Ben düdüklüde yapacağım için düdüklümü hazırlayıp 15 dk pişirdim.
  7. Altını kapatıp buharındada pişmesini bekledim yarım saat sonra kapağımı açtım.

Etsiz Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rafine Şekersiz Hurmalı Sütlaç Tarifi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Spoonful Sütlü Tatlı
Beşamel Soslu Tavuk Milföy
Akışkan Brownie
Kit Kat
Hdabla | © 2025 |