Etsiz Nohut
Etsiz Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- Önceden haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Etsiz Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı küçük ve küp biçiminde doğruyoruz.
- Tencereminizin içine sıvı yağ ve soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Üzerine nohutumuzu ekliyoruz ve tuzumuzu da ek ederek üzerini geçecek düzeye kadar sıcak su koyuyoruz.
- İsterseniz baharat konusunda acı biber karabiber damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz.
- Ben düdüklüde yapacağım için düdüklümü hazırlayıp 15 dk pişirdim.
- Altını kapatıp buharındada pişmesini bekledim yarım saat sonra kapağımı açtım.
Etsiz Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












