Taze Fasulye Tavası

Taze Fasulye Tavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye (haşlanmış)
  • 2 adet soğan (ay formunda doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet kapya biber (ince uzun doğranmış)
  • 2 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Taze Fasulye Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeleri temizleyip haşlayıp süzelim.
  2. Ayrı bir tavada sıvı yağ ile soğanları ve sarımsağı katıp kavuralım.
  3. Soğanlar renk değiştirdiğinde rendelenmiş havuç ve ince uzun doğranmış kapya biberi de ekleyip kavuralım.
  4. Haşlanmış fasulyeleri bir kabın içerisine alalım.
  5. Üzerine kavurduğunuz zerzevatları ekliyelim.
  6. Üzerine yumurta mısır unu tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  7. Tavayı ocağa alalım biraz zeytinyağ gezdirerek karışımı tavaya bastırarak yayalım.
  8. Orta ateşte kapalı biçimde 10 dakika pişirelim.
  9. Sonrasında aksi çevirip başka tarafını da kızartalım.
  10. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.

Taze Fasulye Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Orman Kebabı
Yoğurtlu Erişte Salatası
Kedi Dili Pasta
Ezogelin Çorbası
+5 Ay Bebek Öğünü
Hdabla | © 2025 |