Taze Fasulye Tavası
Taze Fasulye Tavası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye (haşlanmış)
- 2 adet soğan (ay formunda doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet kapya biber (ince uzun doğranmış)
- 2 adet yumurta (çırpılmış)
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Taze Fasulye Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri temizleyip haşlayıp süzelim.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ile soğanları ve sarımsağı katıp kavuralım.
- Soğanlar renk değiştirdiğinde rendelenmiş havuç ve ince uzun doğranmış kapya biberi de ekleyip kavuralım.
- Haşlanmış fasulyeleri bir kabın içerisine alalım.
- Üzerine kavurduğunuz zerzevatları ekliyelim.
- Üzerine yumurta mısır unu tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Tavayı ocağa alalım biraz zeytinyağ gezdirerek karışımı tavaya bastırarak yayalım.
- Orta ateşte kapalı biçimde 10 dakika pişirelim.
- Sonrasında aksi çevirip başka tarafını da kızartalım.
- Dilimleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.
Taze Fasulye Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















