Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz içi
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 250 gram tuzsuz tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı zencefil
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karanfil tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5.5 / 6 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı susam
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri karıştırın.
- Unu denetimli ek edin ve yoğurun,ele yapışmayan sert bir hamur olacaktır.
- Yeterince yoğrulan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesim koparın yuvarlayın.
- Az bastırarak çay bardağı ile hal ver susama batırın şayet kömbe kalıbı varsa onunla hal verin yoksa gazoz kapağı ve çatalla biçim verin.
- Yağlanmış yada fırın kâğıdı serili tepsiye dizin, yaklaşık 30 adet oldu.
- 180 derece ısınmış fırında alt üst pembeleşinceye kadar pişir afiyet olsun.
Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







