Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi

Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz içi
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 250 gram tuzsuz tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı zencefil
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karanfil tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5.5 / 6 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı susam

Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri karıştırın.
  2. Unu denetimli ek edin ve yoğurun,ele yapışmayan sert bir hamur olacaktır.
  3. Yeterince yoğrulan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesim koparın yuvarlayın.
  4. Az bastırarak çay bardağı ile hal ver susama batırın şayet kömbe kalıbı varsa onunla hal verin yoksa gazoz kapağı ve çatalla biçim verin.
  5. Yağlanmış yada fırın kâğıdı serili tepsiye dizin, yaklaşık 30 adet oldu.
  6. 180 derece ısınmış fırında alt üst pembeleşinceye kadar pişir afiyet olsun.

Gülsefa ‘nın Hatay Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ciğer Sote
Diyete Uygun Karalahana Sarması
Supangle Tam Tutan Enfes Bir Lezzet
Pankek
Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet)
Kayseri Yağlaması
Hdabla | © 2025 |