Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 kase dereotu ( yaklaşık yarım demet)
İç harcı için;
- 200 gram dilediginiz peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, zeytinyağını düzgünce karıştırdıktan sonra tuz ve şekeride ekleyip dereotunu ek ediyoruz.
- Tüm gereçler güzelce karışınca kabartma tozunu ekliyoruz, unu denetimli azar azar ek ediyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde etmeliyiz un az gelirse yarım bardak daha ek edilebilir.
- Hamur olunca bekletmeden ceviz büyüklüğünde parçacıklara ayırıyoruz ,elimizde açıp peynirini koyup dilediğimiz formu verip yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıyoruz.
- Yumurta sarısını sürdükten sonra isteğe nazaran çörek otu yahut susam eklenir.
- 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Ben bu biçimde 31 adet poğaça elde ettim.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















