Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 kase dereotu ( yaklaşık yarım demet)

İç harcı için;

  • 200 gram dilediginiz peynir

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt, zeytinyağını düzgünce karıştırdıktan sonra tuz ve şekeride ekleyip dereotunu ek ediyoruz.
  2. Tüm gereçler güzelce karışınca kabartma tozunu ekliyoruz, unu denetimli azar azar ek ediyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde etmeliyiz un az gelirse yarım bardak daha ek edilebilir.
  4. Hamur olunca bekletmeden ceviz büyüklüğünde parçacıklara ayırıyoruz ,elimizde açıp peynirini koyup dilediğimiz formu verip yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıyoruz.
  5. Yumurta sarısını sürdükten sonra isteğe nazaran çörek otu yahut susam eklenir.
  6. 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Ben bu biçimde 31 adet poğaça elde ettim.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası
Pizza
Yumuşacık, İçi Sulu Tavuk Köftesi
Yunan Cacığı (Tzatzıkı)
Avokadolu Kahvaltılık
Kuru Domatesli Makarna
Hdabla | © 2025 |