Tepside Patatesli Yufka Böreği
Tepside Patatesli Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet hazır yufka
İç harcı için;
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz biber
- Pul biber
- Kekik
- Nane
- Tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2,5 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Tepside Patatesli Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesi rendeleyip suyunu sıkalım.
- Üzerine baharatları ve tuzu ekleyelim, karıştıralım.
- Yağlı kâğıt serilmiş tepsimize birinci yufkayı koyup sosumuzu sürelim, bir kat daha yufka koyalım tekrar sosumuzu sürelim ve iç harcımızı güzelce yayalım.
- Aynı adımları bir sefer daha uygulayalım.
- İkinci defa yaymış olduğumuz harcın üzerine yufka serip soslayalım, tekrar üzerine son yufkamızı da koyalım.
- Eşit kesimler halinde keselim.
- Son sefer soslayıp yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tepside Patatesli Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












