Kıymalı İskender
Kıymalı İskender Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 3 kaşık galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Altı için;
- Pide
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kimyon
- Karabiber
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- Tereyağı
Kıymalı İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymamızın üzerine yumurtamızı, tuz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Ardından galetamızı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurduğumuz kıymayı ince haller verip tavamıza alıyoruz, ben tavamı yağlamıyorum o denli pişiriyorum hanımlar siz isterseniz az bir yağ dökebilirsiniz.
- Sosumuz için tavaya salçalarımızı katıp üzerine su ve baharatlarımızı ekliyoruz biraz kaynayıp kıvam alınca kapatıyoruz.
- Pidelerimizi küp küp doğrayıp tabağımıza alıyoruz.
- Üzerine yaptığımız sosu döküp pişirdiğimiz kıymalı köfteleri katıyoruz.
- Üstüne sos döküp tereyağımızı döküp dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz.
Kıymalı İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






