Kıymalı İskender

Kıymalı İskender Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3 kaşık galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Altı için;

  • Pide

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Tereyağı

Kıymalı İskender Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymamızın üzerine yumurtamızı, tuz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  2. Ardından galetamızı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Yoğurduğumuz kıymayı ince haller verip tavamıza alıyoruz, ben tavamı yağlamıyorum o denli pişiriyorum hanımlar siz isterseniz az bir yağ dökebilirsiniz.
  4. Sosumuz için tavaya salçalarımızı katıp üzerine su ve baharatlarımızı ekliyoruz biraz kaynayıp kıvam alınca kapatıyoruz.
  5. Pidelerimizi küp küp doğrayıp tabağımıza alıyoruz.
  6. Üzerine yaptığımız sosu döküp pişirdiğimiz kıymalı köfteleri katıyoruz.
  7. Üstüne sos döküp tereyağımızı döküp dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz.

Kıymalı İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Pazı Kavurması
Orman Meyveli Yumuşacık Kek Tarifi
Anne Sütü Arttırıcı Yulaf Lapası
Tiramisu Frappuccino
Sosisli Sandviç (Hot Dog)
Keçiboynuzu Unlu Pankek
Hdabla | © 2025 |