Fırında Pratik Tava
Fırında Pratik Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu kuşbaşı
- 3-4 adet domates(ben bursa domates kullandım)
- Bir büyük baş sarımsağın hepsi (bol olsun)
- 1 büyük uzunluk kapya biber
- 1 ya da 2 adet yeşil biber
- 2-3 adet patates
- İsteğe bağlı 2- 3 adet patlıcan
- Zeytinyağı göz kararı (biraz etimize biraz da sebzelere azar azar)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kekik
Fırında Pratik Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi fırın tepsimize alıyoruz.
- Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ve biraz zeytinyağı ile karıştırıp koyuyoruz.
- Patlıcan, patates, kapya biber, yeşil biberimizi küp küp doğruyoruz.
- Sarımsaklarımızı ortadan ikiye bölüp iri iri bırakıyoruz.
- Doğradığımız zerzevatları de büyük bir kabın içinde baharatlarını atıp biraz da zeytinyağı atıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra zerzevatları de etin üstüne ek edip salçaları da ekledikten sonra yeterlice karıştırıyoruz.
- Üstüne yağlı kağıdı ıslatıp 200 dereceye ayarladığımız fırında 1 saat üstü kapalı olarak pişiriyoruz.
- Sürenin sonunda üstünü açıp 15, 20 dakika kadar da o denli pişiriyoruz. Bu sırada denetimli pişirin. Ve afiyet olsun.
Fırında Pratik Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






