Fırında Pratik Tava

Fırında Pratik Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 3-4 adet domates(ben bursa domates kullandım)
  • Bir büyük baş sarımsağın hepsi (bol olsun)
  • 1 büyük uzunluk kapya biber
  • 1 ya da 2 adet yeşil biber
  • 2-3 adet patates
  • İsteğe bağlı 2- 3 adet patlıcan
  • Zeytinyağı göz kararı (biraz etimize biraz da sebzelere azar azar)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Fırında Pratik Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etimizi fırın tepsimize alıyoruz.
  2. Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ve biraz zeytinyağı ile karıştırıp koyuyoruz.
  3. Patlıcan, patates, kapya biber, yeşil biberimizi küp küp doğruyoruz.
  4. Sarımsaklarımızı ortadan ikiye bölüp iri iri bırakıyoruz.
  5. Doğradığımız zerzevatları de büyük bir kabın içinde baharatlarını atıp biraz da zeytinyağı atıp karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra zerzevatları de etin üstüne ek edip salçaları da ekledikten sonra yeterlice karıştırıyoruz.
  7. Üstüne yağlı kağıdı ıslatıp 200 dereceye ayarladığımız fırında 1 saat üstü kapalı olarak pişiriyoruz.
  8. Sürenin sonunda üstünü açıp 15, 20 dakika kadar da o denli pişiriyoruz. Bu sırada denetimli pişirin. Ve afiyet olsun.

Fırında Pratik Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle
Kıymalı Girit Kabağı Dolması (Videolu)
Sekilli Kurabiyeler
Zeytinyağlı İç Bakla
Bebeklere Yumuşak, Lezzetli Pankek
Sekıllı Çikolata Damlalı Muffın Pankek (Çocuklar Bunu Çok Sevecek)
Hdabla | © 2025 |