Çikolata (2 Malzemeyle 15 Dakikada )
Çikolata (2 Materyalle 15 Dakikada ) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 1 kahve fincanı antep fıstığı içi
- 1 kahve fincanı fındık (bunlar isteğe bağlı)
- Paket çikolata yoksa 1 su bardağı sütlü pul çikolata
- 1 su bardağı bitter pul çikolata
Çikolata (2 Gereçle 15 Dakikada ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye su koyup kaynatırken onun üzerine daha küçük bir kabı koyarak içine çikolatalarımızın ikisini de kırıklayıp benmari tarzı eritiyoruz.
- Kalıpların içine erimiş çikolatadan yarısına gelecek halde çikolatadan koyuyoruz.
- Tam ortalarına istediğimiz kuru yemişleri koyup 1 saat kadar donmaya bırakıyoruz ,tekrar dolaptan çıkarıp üzerlerine tam olarak doldurup tekrar donmaya koyuyoruz, bir saat donduktan sonra istediğimiz biçimde artık tüketiyoruz.
- Yaptığımız çikolataları hava serinse dışarıda değilse buzdolabında koruma ediyoruz .
- Bazı marka çikolatalar sıkıntı eriyor bu türlü olursa üzerlerine 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yoksa 3 kaşık ayçiçek yağı koyup o denli eritelim ,resimde hindistan cevizi yağını koydum , afiyet sıhhat olsun. 😋🤌🌸.
Çikolata (2 Materyalle 15 Dakikada ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











