Vişneli Mekik
Vişneli Mekik Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (8 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı badem unu
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Taze yahut dondurulmuş vişne (isteğe nazaran yaban mersini de kullanabilirsiniz)
Vişneli Mekik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Daha sonra yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Badem ununu da ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip karıştırın.
- Unun yarısını ekledikten sonra kabartma tozunu ve unun tamamını ekleyip güzelce karıştırın.
- Mekik kabınıza üstünde hafif bir boşluk kalacak formda dökün.Not: benim kalıbım yoktu bu yüzden olağan cupcake kabı kullandım.
- Kalıba döktüğünüz hamurların içine 2-3 vişne koyun.
- 190 derecede evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. (fırından fırına pişme müddeti değişiyor. Yaklaşık 15-20 dk).
Vişneli Mekik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













