Fındıklı Un Helvası

Fındıklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kıyılmış fındık
  • Tahin(isteğe bağlı)
  • Dondurma( isteğe bağlı)

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

Fındıklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti yapıyoruz. Şerbetimizi boşaltırken zorlanmayacağınız bir sütlük yada derin bir sos tavasına yapmanızı öneririm.
  2. Şekerimizi sütümüzü ve suyumuzu aldığımız tavamızın altını yakıyoruz şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz. (isterseniz yalnızca 3 su bardağı su ya da yalnızca 3 su bardağı süt ile de şerbetinizi yapabilirsiniz. )
  3. Şeker eridikten sonra 3-4 dakika kadar daha karıştırmaya devam ediniz. Altını kapatıp kenarda bekletiyoruz.
  4. Helvamızı yapacağımız derin tavaya tereyağ ve sıvı yağımızı koyup ocağımızı açıyoruz.
  5. Tereyağımız eridikten sonra unumuzu ek ediyoruz. (silikon spotula işinizi kolaylaştıracaktır).
  6. Unun rengi yoğunlaşıp sulanıncaya kadar daima karıştırıyoruz.
  7. İstediğimiz renge gelen helvamıza fındığımızı ek ediyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz.
  8. İyice karışan helvamıza yavaş yavaş şerbetini döküp bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruz.
  9. Karıştırdıkça kıvamını alacaktır.
  10. Helvamız olduğunda altını kapatıyoruz.
  11. Dilerseniz dondurma ya da tahinle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fındıklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?
Fırında Sebzeli Patates Yemeği
Patlıcan Kebabı
Kakaolu Çikolatalı Kek
Gelin Pastası
Kırmızı Lahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |