Midyeli Pilav

Midyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-15 tane midye içi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane soğan
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak granül
  • 1,5 tane limon
  • 1 tutam dereotu

Midyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Midyelerimizi soğuk suyla yıkayalım.
  2. 1 litre suyu bir tencerede kaynatalım.
  3. Kaynamış suya 1 tane limon ve 3 çay kaşığı tuz katarak midyelerimizi bu suda 10 dakika haşlayalım.
  4. Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanı kavuralım.
  5. Haşlanmış midyeleri ve baharatları ekleyerek kavuralım.
  6. Yarım limonun suyunu katalım.
  7. Midyeli harcımızın üstüne pirinci ekleyip, üzerini örtecek biçimde kaynar su dökelim.
  8. Pilavımız suyunu çektiğinde dereotunu ekleyelim.Afiyet olsun.

Midyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Enginar
Anne Pastası
Fit Browni
Fırın Sütlaç
Yulaf Bar (Meyveli)
Frambuazlı Trileçe Tarifi
Hdabla | © 2025 |