Midyeli Pilav
Midyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 10-15 tane midye içi
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak granül
- 1,5 tane limon
- 1 tutam dereotu
Midyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Midyelerimizi soğuk suyla yıkayalım.
- 1 litre suyu bir tencerede kaynatalım.
- Kaynamış suya 1 tane limon ve 3 çay kaşığı tuz katarak midyelerimizi bu suda 10 dakika haşlayalım.
- Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanı kavuralım.
- Haşlanmış midyeleri ve baharatları ekleyerek kavuralım.
- Yarım limonun suyunu katalım.
- Midyeli harcımızın üstüne pirinci ekleyip, üzerini örtecek biçimde kaynar su dökelim.
- Pilavımız suyunu çektiğinde dereotunu ekleyelim.Afiyet olsun.
Midyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













