Güveçte Çilekli Turta
Güveçte Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un ( denetimli ekleyelim lütfen kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı)
Çilekli sos için;
- Yarım kilo çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta ( 4 yemek kaşığı suyla açalım)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker ( damak zevkine nazaran artırıp azaltabilirsiniz )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket sıvı krema
Güveçte Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için materyalleri yoğurma kabına alalım, yumuşak bir hamur yoğuralım, güveç kaplarını tereyağıyla yağlayalım.
- Biraz un serpelim ,hamuru 6-7 modüle bölelim, yuvarlayalım, güveçlerin içine yayarak yerleştirelim.
- Üzerine kabarmaması için çatalla delikler açalım, evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika denetimli pişirelim, soğumaya bırakalım.
- Sosu için doğranmış çileği ve şekeri tencereye alalım, kaynayınca suyla açtığımız nişastayı ek edelim karıştıralım ,2 dakika kaynatıp ocaktan alalım tereyağını ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için tereyağı ve krema hariç materyalleri tencereye alalım, yeterlice karıştıralım ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim .
- Ocaktan alıp tereyağı ekleyip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca kremayı ekleyelim çırpalım ,pişen tart tabanları dikkatlice çıkaralım, servis tabağına alıp üzerine muhallebiyi ekleyelim.
- Üzerine çilekli sosu yayalım, dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Güveçte Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















