Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek )

Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1yemek kaşığı kuru maya
  • Un

İç harçı için;

  • 400 gram kavurma ( arttırıp azaltmak size kalmış)

Üzeri için;

  • Tereyağ

Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri koyup güzelce yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamında olacak.
  2. Hamurun üzeri kapatılır.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparılıp elimizde yuvarlıyoruz.
  4. Açtığımız hamurun bir tarafına iç materyali koyularak d formunda kapatılır.
  5. Geniş bir tava içerisinde çevirerek pişirilir.
  6. Piştikten sonra üzerine terayağı sürülür yağlanır.
  7. Bütün hamura tıpkı süreci uygulanır.

Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
Evde Tam Kıvamında Krem Şanti Tarifi
Muzlu Rulo Pasta (Keki Çatlamama Garantili)
Sulu Köfte (Dağılmayan)
Kıyır Kıyır Malzemesiz 4 Dörtlük Kurabiye
Salçasız Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |