Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek )
Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1yemek kaşığı kuru maya
- Un
İç harçı için;
- 400 gram kavurma ( arttırıp azaltmak size kalmış)
Üzeri için;
- Tereyağ
Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri koyup güzelce yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamında olacak.
- Hamurun üzeri kapatılır.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparılıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Açtığımız hamurun bir tarafına iç materyali koyularak d formunda kapatılır.
- Geniş bir tava içerisinde çevirerek pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine terayağı sürülür yağlanır.
- Bütün hamura tıpkı süreci uygulanır.
Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















