Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak
Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak Tanımı İçin Malzemeler
- Yeterince asma yaprağı (fotoğraftaki kadar)
- 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
- Kaynar su
Yarım lt lik kavanoz
1 tane yeni kapak
Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapraklarımızı güzelce yıkayıp süzgeçe alıyoruz.
- Saplarını koparmadan damarlı kısmı içe gelecek biçimde yedi tane üst üste koyup fotoğraftaki üzere iki yanlardan içe hakikat katlıyoruz.
- Alttan da içe gerçek katlıyoruz ve üsttende yaprakların sapları içeri gelecek formda katlayıp kavanozun içine yerleştiriyoruz.
- Bitene kadar bu türlü devam ediyoruz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı turşuluk tuzu ek edip kaynar suyunu döküp üstten bastırıyoruz.
- İnce bir bıçak ile ya da çöp şiş ile dikkatli bir halde yanlarına sokup havasını alıyoruz.
- Kaynattığımız yeni kavanoz kapağını da kavanozun ağzını da güzelce kurulayıp üç geri bir ileri tekniği ile yeterlice sıkıp vakumluyoruz.
- Buraya dikkat aykırı çevirmiyoruz. ( artık uzmanlar aksi çevirmenin çok sıhhatsiz olduğunu söylüyorlar🤔) bizde onları dinleyelim 🙃 düz bir biçimde üstünü sofra bezi ile örtüp güzelce vakumlanması için 1 gün bekletiyoruz.
- Bir günün sonunda kiler dolabımıza alıp istediğimiz vakit açıp tıpkı salamura üzere suda bekletip yıkayıp süzdürdükten sonra en lezzetli sarmalarımızı sarabiliriz. Afiyet bal şeker olsun 😘.
Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















