Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak

Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak Tanımı İçin Malzemeler

  • Yeterince asma yaprağı (fotoğraftaki kadar)
  • 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • Kaynar su

Yarım lt lik kavanoz

1 tane yeni kapak

Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapraklarımızı güzelce yıkayıp süzgeçe alıyoruz.
  2. Saplarını koparmadan damarlı kısmı içe gelecek biçimde yedi tane üst üste koyup fotoğraftaki üzere iki yanlardan içe hakikat katlıyoruz.
  3. Alttan da içe gerçek katlıyoruz ve üsttende yaprakların sapları içeri gelecek formda katlayıp kavanozun içine yerleştiriyoruz.
  4. Bitene kadar bu türlü devam ediyoruz.
  5. Üzerine 1 yemek kaşığı turşuluk tuzu ek edip kaynar suyunu döküp üstten bastırıyoruz.
  6. İnce bir bıçak ile ya da çöp şiş ile dikkatli bir halde yanlarına sokup havasını alıyoruz.
  7. Kaynattığımız yeni kavanoz kapağını da kavanozun ağzını da güzelce kurulayıp üç geri bir ileri tekniği ile yeterlice sıkıp vakumluyoruz.
  8. Buraya dikkat aykırı çevirmiyoruz. ( artık uzmanlar aksi çevirmenin çok sıhhatsiz olduğunu söylüyorlar🤔) bizde onları dinleyelim 🙃 düz bir biçimde üstünü sofra bezi ile örtüp güzelce vakumlanması için 1 gün bekletiyoruz.
  9. Bir günün sonunda kiler dolabımıza alıp istediğimiz vakit açıp tıpkı salamura üzere suda bekletip yıkayıp süzdürdükten sonra en lezzetli sarmalarımızı sarabiliriz. Afiyet bal şeker olsun 😘.

Kaynar Su İle Kavanozda Salamura Yaprak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Al Biber Tavası
Zebra Kek Tarifi
Hamsiköy Sütlacı
Tavuklu Yufka Böreği
Sivas Hurması
Izgara Tadında Fırın Kanat
Hdabla | © 2025 |