Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif) (Videolu)
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif) İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Kadayıf için;
- 500 gram kadayıf
- 150 gram margarin ya da tereyağ (eritilecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- 1 su bardağı ceviz( rondoda çekilecek)
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif)
- Öncelikle şerbetimizi yapalım.
- Şeker ve suyu tencereye alalım orta ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım ,şeker eriyince 30 dk tutalım ,5 dk kalası limon suyunu ekleyelim, şerbetin altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kadayıfı yağlamak için margarini eritelim, içine sıvı yağı ekleyip kadayıfın üzerine dökelim.
- Elimizle kadayıfı tek tek açalım her tarafı yağlansın.
- Yarısını tepsiye yerleştirelim her tarafı eşit olacak ortasına cevizi rondo da çekelim kalan kadayıfı üzerine yerleştirip elimizle bastıralım bıçak ile dilimleri belirleyelim.
- 180 derecede altın sarısı olana kadar kızartalım.
- İlk sıcağı çıkınca şerbetleyelim şerbetin soğuk olması çok değerli ayrıntılı videosu👇🏻afiyet olsun.
Kadayıf Tatlısı Fotoğraflı Yapılışı (Pratik Tarif)













