Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif) (Videolu)

Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif) İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Kadayıf için;

  • 500 gram kadayıf
  • 150 gram margarin ya da tereyağ (eritilecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • 1 su bardağı ceviz( rondoda çekilecek)

Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif)

  1. Öncelikle şerbetimizi yapalım.
  2. Şeker ve suyu tencereye alalım orta ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım ,şeker eriyince 30 dk tutalım ,5 dk kalası limon suyunu ekleyelim, şerbetin altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Kadayıfı yağlamak için margarini eritelim, içine sıvı yağı ekleyip kadayıfın üzerine dökelim.
  4. Elimizle kadayıfı tek tek açalım her tarafı yağlansın.
  5. Yarısını tepsiye yerleştirelim her tarafı eşit olacak ortasına cevizi rondo da çekelim kalan kadayıfı üzerine yerleştirip elimizle bastıralım bıçak ile dilimleri belirleyelim.
  6. 180 derecede altın sarısı olana kadar kızartalım.
  7. İlk sıcağı çıkınca şerbetleyelim şerbetin soğuk olması çok değerli ayrıntılı videosu👇🏻afiyet olsun.

Kadayıf Tatlısı Fotoğraflı Yapılışı (Pratik Tarif)

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kastamonu Ekşili Pilav
Diyet Kahvaltı
Üzümlü Kurabiye
Fındıklı Kurabiye
Makinada Ekmek (Tam Ölçü)
Patatesli Poğaça
Hdabla | © 2025 |