Zeytinyağlı Börülce ( Lübye)

Zeytinyağlı Börülce ( Lübye) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze börülce
  • 2 adet soğan ( küçük )
  • 3 adet büyük domates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber ( varsa taze acı biber )

Zeytinyağlı Börülce ( Lübye) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülceyi fotoğraftaki üzere temizleyip kesin. Bu kesme biçimiyle daha lezzetli oluyor.
  2. Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  3. Taze acı biberiniz varsa soğan ile onu da kavurun yoksa en son pulbiber eklersiniz.
  4. Ardından kestiğiniz börülceleri ekleyip rengi dönene kadar kavurup domatesleri ekleyin(domatesler küçük küçük doğranacak yemeklik).
  5. Baharatları ekleyip kapağını kapatın. Hiç su eklemeyin kısık ateşte yavaş yavaş pişirin afiyet olsun yemelere doyamayacaksınız.

Zeytinyağlı Börülce ( Lübye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bakla Yemeği
Enfes Tadıyla Tavuk Ciğeri
Kıymalı Cips
Lego Pastasi
Nohut Mezesi
İpeksi Dokuda Cup Tatlı
Hdabla | © 2025 |