Katmer Poğaça

Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 paket ınstant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 bardak ortası un
Ara katlar için;
- 150 gram tereyağ
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat kadar ılık bir ortamda bekletelim.
- Tereyağı eritelim. Soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru büyük daire biçimde açalım. Soğuyan tereyağı sürelim. Fotoğraftaki üzere kesip katlayalım. 30 dakika dolapta bekletelim. Beklettiğiniz hamuru büyük bir daire biçiminde açalım. Ve 24 kesime bölelim.
- Elde ettiğimiz üçgen kesimlere tereyağ sürüp. Hafif esneterek rulo formunda saralım. Üç kısmını düzgün durması için bastıralım. 20 dakika tepsi mayası için bekleyelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış. 175 derece fırında kızarana kadar denetimli biçimde pişirelim. Çok lezzetli bir poğaça oluyor. İsterseniz içine çikolata, peynir, patates vs. Koyabilirsiniz. Deneyecek olan herkese. Afiyet olsun 😋
Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











