Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç (bardak boyutuna görsellerden bakınız)
  • 5 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri yıkadıktan sonra su ile birlikte tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar ocakta tutun.
  2. Yumuşayan pirinçlerin üzerine sütü ve şekeri ilave edip 10 dk kaynatın.
  3. Nişasta ve yumurta sarısının başka kaba alıp kaynayan karışımdan ek ederek süratlice çırptıktan sonra tencereye yavaşça bir yandan da karıştırarak dökün. (bu etap yumurtanın pişmemesi ve karışımın lapa lapa olmaması için çok önemli).
  4. Ocağı kapatmaya yakın vanilyayı da ek edip karıştırdıktan sonra sütlacımız fırına girmek için hazır oluyor.
  5. Geldik son evremiz olan fırın evresine. Evvelden 200 derecede ısıtıp yalnızca üst kısmını ayarladığımız fırınımıza fırın tepsimize su koyarak sütlaçları koyuyoruz. (tepsiye su koymamız sütlacımızın kurumamasına yardımcı olacak).
  6. Üstü kızaran sütlaçlarımızı afiyetle yiyebiliriz. ( ben çok kızarmasına müsaade vermedim damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz, isteyen üzerine toz şeker serperek daha karamelize bir tat yakalayabilir).

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Farklı Lezzetli Yumurtalı Kahvaltı
Herşey İçinde Bazlama (Mayalı)
Özel Tarif Biber Dolması
Antep Usulü Kuru Dolma
Adıyaman Besni Tavası
Çember Mantı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |