Yumuşak Kakaolu Kurabiye

Yumuşak Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao

Üstüne:

  • Çikolata
  • Ceviz ,vb

Yumuşak Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı kurabiyeyi yapıcağınız kaba alın sonra bekleyin.
  2. Onun üstüne 1,5 su bardağı toz şeker dökün.
  3. Sonra 3 tatlı kaşığı pekmez ekleyip 2 adet yumurta ekleyin.
  4. 1 tatlı kaşığı dolusu tuz ekleyip sonra 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyin.
  5. 3 su bardağı un ve yarım su bardağı kakao ekleyin, yoğurup şekillendirin.
  6. Sonra üstünü süslüyoruz ve fırına atıyoruz.
  7. Fırını 175 derece ısıtıyoruz sonra 15 dk bekleyip çıkarıp yemeye başlayabiliriz.

Yumuşak Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı )
Kuş Yuvası Kurabiyesi
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Vanilyalı Bisküvi Pastası
Fırın Sütlaç
Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama
Hdabla | © 2025 |