Mısır Gevrekli Çikolata Topları
Mısır Gevrekli Çikolata Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kakaolu baton kek
- 1,5 paket sıvı krema
- 80 gram sütlü çikolata
- 120 gram bitter çikolata
Kaplama için :
- Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Çikolata Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çelik küçük bir tavaya kremayı alalım içine çikolataları kıralım ve kısık ateşte daima karıştırarak çikolatanın erimesi için gerekli ısıtmayı yapalım.
- Bu formda çikolata eritecekseniz lütfen daima karıştırmaya, ocağın kısım olmasına çikolatalarının tabanının tutmaması için çok dikkat edin.
- İsterseniz de benmari yolu eritilen çikolatanızı daha sonra direk kremayla öteki bir kapta da karıştırabilirsiniz. İki türlü de hoş oluyor.
- Derin bir kapta kekleri ufalayalım ve krema – çikolata karışımını üzerine ekleyelim.
- Kaşıkla güzelce karıştırıp karışımın soğuyup form alması için kabımızı yirmi beş otuz dakika kadar buzluğa bırakalım.
- İyice soğutulan karışımımızdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak yapıp elimizle şöyle bir parçaladığımız küçültülmüş mısır gevreğine bulayalım.
- Çikolatalı toplarımızı tamamladıktan sonra üzerini streçleyip buzdolabında biraz daha soğumaya bırakalım.
- İster kahve yanına ister çayın yanına dilediğiniz üzere servisi edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌿.
Not: ben servis edileceği gün yapmayı seviyorum bu tatlıyı zira mısır gevrekleri çıtır iken gevşemeden hoş oluyor. Siz bir gün evvel yapmak zorunda iseniz, dışına lütfen dövülmüş ceviz, hindistan cevizi yahut renkli pasta süsleri ile kaplama yapın. Deneyip, yorum yapmayı, fotoğraf paylaşmayı unutmayın!.
Mısır Gevrekli Çikolata Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













